Shopping Cart

GRATIS VERZENDING BOVEN € 150

LEG-INC AMSTERDAM

TAILOR MADE LEGGINGS

WIE MAAKT JOUW LEG-INC

Jouw Leg-Inc wordt in ons atelier in Amsterdam gemaakt door Saskia, Marleen en Suzanne.

VISIE + WERKWIJZE

Wij maken alleen made-to-order Leg-Inc’s.
Elke bestelling, standaard maat of custom made,wordt voor jou gemaakt in ons atelier in Amsterdam.

OVER LEG-INC

Bedacht om jou je mooiste silhouet te geven met ons goed doordachte patroon. Een paar mooie benen waar je zelfverzekerd van wordt en waar je mee zult opvallen. Maar ook je meest heerlijk zittende legging waar je de gewone dagen fijn mee door komt. Het meest comfortabele stuk uit je kast en niet voor niets bij velen al een uit de hand gelopen verslaving.

ONZE STOFFEN

90% van onze stoffen komen uit Italië. Wij werken daar nauw samen met een kleine fabriek waar ze onze bi-stretch stoffen voorzien van prachtige prints.

WIE MAAKT JOUW LEG-INC

Saskia Schipper 


Mede oprichtster van het label Leg-Inc sinds 2013.
Samen met Marleen heb ik de Leg-inc ontwikkeld tot een stylish, modieus en vooral zeer comfortabel kleding stuk.
Ik draag nooit meer iets anders.
En maak elke Leg-Inc met liefde.

Marleen Albers van der Linden 

Nadat Saskia en ik in 2013 de eerste Leg-Inc hadden gemaakt, werd ik geconfronteerd met de vraag “Durf ik deze legging eigenlijk wel aan?” In die tijd droeg ik het liefst alleen maar zwart, maar nu ging ik in een pauwenprint naar buiten. Reacties volgden, mensen keken, mijn onzekerheid werd op de proef gesteld, maar ik voelde me sterker worden. Mijn zelfvertrouwen groeide bij iedere stap.

Ik wist dat dit product vrouwen en het idee over hun lijf zou kunnen veranderen. Uit eigen ervaring. En het klopt. Ik zie de gezichtsuitdrukking veranderen wanneer vrouwen de paskamer uitkomen en geconfronteerd worden met hun spiegelbeeld. Ik herken wat er gebeurt en word iedere keer weer blij wanneer ik zie wat een bevrijding de Leg-Inc kan geven.  

Ik hou van de ontmoetingen in de winkel, de verscheidenheid aan mensen die ons product draagt, de openheid van klanten, ieder zijn/haar eigen verhaal. De winkel en het atelier voelen als mijn tweede huis. Ik kan er mezelf zijn en zolang Leg-Inc als bedrijf groeit, groei ik met haar mee.

Suzanne Mostert

In 2015 ruilde ik mijn spijkerbroeken in voor leggings toen ik bij Leg-Inc kwam werken. Niet helemaal zeker in het begin of het met mijn maat L/XL ook het juiste product voor mij was. Gaandeweg durfde ik steeds meer uit m’n veilige zone te stappen en verruilde ik m’n lange vesten voor kortere colberts en m’n truien werden voor in mijn taille band gestopt. Toen wij steeds meer flares gingen maken kwamen er bij mij ook korte truitjes op en al m’n T-shirts gingen voortaan in m’n tailleband. Hello Booty!

Mijn inspiratie? Onze klanten. Zij zijn vooral degenen geweest die mij leerde mijn lijf te accepteren. Tuurlijk staat een Leg-Inc ongelofelijk prachtig bij een dame met maat S en superlange benen, maar het zijn bij juist de dames met mijn maat en groter die mij happy maken en verrassen. Zij zijn vaak degenen die super comfortabel zijn met hun mooie lijf en ik vind het fantastisch om te zien hoe zij onze Leg-Inc’s stylen en dragen. Enorme leermomenten voor mij en waardevol om daar elke dag getuige van te mogen zijn in onze winkel. 

Sinds begin 2020 ben ik mede eigenaar bij Leg-Inc en verantwoordelijk voor de marketing, online shopping en de vormgeving van Leg-Inc. Wij zijn met z’n 3-en een ijzersterk team dat elkaar op alle punten perfect aanvult. Ja… Ik ben best trots op ons.

VISIE + WERKWIJZE

Visie

We nemen je mee naar de start van je dag. Fris gedoucht sta je voor of in je kast. Wat is je gevoel, je humeur, je mood? Waar heb je vandaag zin in, wat heb je nodig. Wil je iets verbergen of heb je er behoefte aan om alles wat je in huis hebt te laten zien. Jouw lijf en mindset bepaalt.

Laat ons dat gevoel versterken, verzachten, opfleuren. Leg-Inc als start van jouw dag. Jouw benen, omhult door Leg-Inc, dragen je door de dagelijkse bezigheden in stijl en comfort. Leg-Inc knelt nergens, ze voegt zich en lekker zit ze altijd. Opvallen doet ze, maar ze kan net zo goed ingetogen zijn, afhankelijk van jouw behoeften en de dag die komen gaat.

Of je nu van je werk doorgaat naar een feestje, Leg-Inc gaat met je mee. Je voelt haar niet, maar ze is aanwezig. Complimenten krijg je, “mooie benen” hoor je, zelfverzekerd ben je. Want dat is onze garantie: wij geven jou de vrijheid van je lijf terug. Je comfortabel voelen en stijlvol tegelijk zijn kan echt. Leg-Inc laat jou dat ervaren.

Leg-Inc Amsterdam is een Amsterdams modelabel dat opgericht werd in 2013. Leg-Inc is well known door haar bijzondere en verrassende prints op luxueuze stoffen. Voor elke stijl, voor elke gelegenheid en voor elk lijf is er een print te kiezen. Sterke prints die hoe dan ook een emotie oproepen.

Onze stoffen zijn van hoge kwaliteit waardoor je lang van je Leg-Inc kan genieten. Zelfs de eerste, ‘vintage’, exemplaren uit 2013 worden tot op de dag van vandaag gedragen; een unicum in deze fast fashion tijd en daarmee een duurzame keuze om voor Leg-Inc te kiezen.

Werkwijze

Wij maken alleen made-to-order Leg-Inc’s. Elke bestelling, confectiemaat of custom made, wordt gemaakt in ons atelier in Amsterdam.

Onze werkwijze is clean en simpel. Wij zijn tegen verspilling en maken niets wat niet gewenst is. Wij willen echt onze steen bijdragen in deze bewustwording rondom de groeiende kledingberg en kiezen voor SLOW in plaats van fast.
Daarnaast willen wij je laten ervaren hoe fijn en comfortabel een Leg-Inc zit en  je de luxe van hand- en maatwerk laten beleven. Om onze footprint zo laag mogelijk te houden en onze kwaliteit hoog, kopen wij onze stoffen in Italië en laten wij ze daar printen. Wij werken nauw samen met onze leveranciers en zodra de stoffen in kleine oplagen in ons atelier arriveren, zijn het onze handen die jouw Leg-Inc maken. Heel transparant, heel eerlijk en een fijn idee dat je weet wie jouw kleding maakt. Wij houden van onze prachtige stoffen en houden niet van verspilling, dus zelfs het kleinste stukje stof wordt gebruikt voor onze accessoires. Zo houden wij, op onze manier, rekening met de alsmaar groeiende textielberg in de wereld.

ONZE STOFFEN

Wij zijn er trots op dat 90% van onze stoffencollectie rechtstreeks uit Italië komt, zonder tussenpersonen.
Onze stoffen worden door onze leverancier geprint op het door ons gekozen hoogwaardige, luxe gronddoek van polyester/elasthan en fluweel/elasthan.
Dit gronddoek is altijd bi-stretch; wat inhoudt dat het zowel in de hoogte als in de breedte stretcht. Dit zorgt ervoor dat de pasvorm altijd intact blijft en dat de Leg-Inc niet eerst gewassen hoeft te worden om haar oude vorm weer terug te krijgen. De stoffen zijn van hoge kwaliteit en gaan jaren mee. Om deze reden zijn onze Leg-Inc’s een heel duurzame keuze.

Leg-Inc staat bekend om haar exclusieve, stijlvolle prints. Sommige zijn voorzien van een extra glans of een metallic coating. Naast deze prints hebben wij ook luxueuze unicolor faux/ vegan leather leggings voor degene die de voorkeur geven aan mooie, ingetogen benen.

Wij streven er altijd naar onze collectie zo uitgebreid mogelijk te maken, zodat er voor Every Body een gewenste print of uni te vinden is!

OVER LEG-INC

Bedacht om jou je mooiste silhouet te geven met ons goed doordachte patroon. Een paar mooie benen waar je zelfverzekerd van wordt en waar je mee zult opvallen. Je heerlijkst zittende legging waar je de gewone dagen fijn mee door komt. Het meest comfortabele stuk uit je kast en niet voor niets bij velen al een uit de hand gelopen verslaving.

De hoge fit, zonder elastiek, zorgt voor een heerlijk vrij gevoel rond je middel. Niets knelt, dat beloven wij jou. Onze fijne nauwsluitende tailleband houdt de Leg-Inc perfect op haar plaats en maakt elastiek overbodig.
De extra beenlengte onderaan de Leg-Inc zorgt voor een optisch langer benen effect door de rimpeling. Onze Leg-Inc’s zijn aan de onderkant strak afgeknipt en hebben geen zoom. Onze stoffen rafelen niet en de rimpeling valt mooier zonder zoom. Ben je kleiner dan 1.65 meter dan kunnen wij er optioneel 10 cm vanaf halen. Ben je langer dan 1.85 meter dan kunnen wij extra lengte toevoegen bij aanschaf. Dit kun je aangeven in het bestelproces. Zelfs een custom Leg-Inc, gemaakt op jouw maten is mogelijk bij ons. Bekijk hiervoor ‘hoe bestel je custom‘ en bestel je custom Leg-Inc via onze shop.